banner
Düzce Yerel Ekonomi Güncel Gündem

Dursun Ay, 778 bin liranın hesabını vermeli

Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün temsil ve tanıtma giderlerinin basına yansıması üzerine Belediye tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında yapılan 4.000.050,00 TL’lik temsil  ağırlama giderlerinin 777.924,03 TL’si Dursun Ay’ın belediye başkanlığı..

Dursun Ay, 778 bin liranın hesabını vermeli

Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün temsil ve tanıtma giderlerinin basına yansıması üzerine Belediye tarafından yapılan açıklamada, 2019 yılında yapılan 4.000.050,00 TL’lik temsil  ağırlama giderlerinin 777.924,03 TL’si Dursun Ay’ın belediye başkanlığı yaptığı Ocak-Şubat ve Mart aylarına aittir denildi.

 

Düzce Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün 2019 yılı harcamaları 4 milyon lira olarak sayıştay raporlarına yansıyınca Düzce Belediyesi’nden açıklama gecikmedi. Düzce Belediyesi bu harcamanın büyük bir miktarının 2019 yılının ilk üç ayında Belediye Başkanlığı yapan Dursun Ay dönemine ait olduğunu belirtti.

Mehmet Keleş’in istifası sonrası 2017 yılının Ekim ayında Belediye Meclisi tarafından belediye Başkanı olarak seçilen Dursun Ay, 31 Mart 2019’da yapılan Mahalli Yerel seçimlere kadar Başkanlık koltuğunda oturdu. 2018 Aralık Ayı Gibi Düzce Belediye Başkanlığı adayı olarak belirlenen Faruk Özlü’nün seçim kampanyası sürecinde Dursun Ay da Belediye Başkanı olarak Özlü’ye destek verdi.

31 Mart’ta yapılan seçimlerde Faruk Özlü Belediye Başkanı olarak seçilinde de Ay’dan koltuğu devir aldı. Yani 2019 Yılının Ocak, Şubat ve Mart ayını kapsayan ilk üç ayında başkanlık koltuğunda Dursun Ay oturuyordu.

2019 yılı sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından, Düzce Belediyesinin o döneme ait Özel Kalem Temsil ve ağırlama  gideri hanesinde yazan rakam Düzce kamuoyu için yüksek gelince, Düzce Belediyesi bir açıklama yaparak,  harcamanın 777 bin 924 lira gibi büyük bir bölümünün Dursun Ay’ın üç aylık döneminde yapıldığını ifade ederek topu Dursun Ay’a attı.

Üç aylık bir sürede 778 bin liralık temsil ağırlama  bedelinin nasıl harcandığı, kimlerin ağırlandığı, kimlerin temsil edildiği ile ilgili detaylı bilgi Düzce Belediyesi tarafından yapılmadı.

Yaklaşık bir buçuk yıl belediye başkanlığı yapan Dursun Ay Dönemi de Düzce için hizmetlerden muaf olduğu bir dönem olarak kayıtlara geçerken, özellikle üç ay da böyle bir rakamı Düzce’de ne için ve nasıl  harcandığının açıklamasını yapmak Dursun Ay’ın kamu vicdanını rahatlatmak ve doğruların ortaya çıkması açısından önemlidir.

Düzce Belediyesi tarafından Sayıştay raporları ile ilgili yapılan haberlere verilen cevapların altına not olarak eklenen “Açık ve kusur aramaya dayalı bir yayın politikası izlemekten fayda umanlara ‘Düzce’de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacak’ sözümüzü hatırlatmak isteriz” kısmı ise akıllara ziyan bir eklemedir.

 

KUSUR ARAYACAĞINIZA KUSURLU İŞLER YAPMAYIN

Sayıştay raporlarına dayandırılarak yapılan haberlerin doğru olmadığını, kusur aramaya yönelik olduğunu düşünen Düzce Belediyesine küçük bir hatırlatma yapmak ta Ahali Gazetesi’nin boynunun borcudur:

Bilgisi belgesi Devletin en güvenilir kurumlarından biri olan Sayıştay raporlarına dayanan haberlerin kusur aramaya yönelik yapıldığını düşüneceğinize, kusurlu işler yapmayarak, halkın karşısına başınız dik çıksanız kimseyi suçlamak zorunda kalmazsınız.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL