banner
Düzce Yerel Ekonomi

Gama İplik için süre azalıyor

Gümüşova OSB’de kural tanımayan GAMA iplik fabrikası’nın kamu hukukunu çiğneyen eylemlerine göz yumulması tepkiye yol açıyor. Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde yönetmeliklere ve imar düzenlemesine aykırı şekilde davranan ve çevre kirliliğine..

Gama İplik için süre azalıyor

Gümüşova OSB’de kural tanımayan GAMA iplik fabrikası’nın kamu hukukunu çiğneyen eylemlerine göz yumulması tepkiye yol açıyor.

Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde yönetmeliklere ve imar düzenlemesine aykırı şekilde davranan ve çevre kirliliğine yol açan Gama İplik Fabrikası’nın hukuku çiğneyen eylemlerine neden göz yumulduğu merak ediliyor.

Gümüşova OSB’de birçok yatırımcı ve fabrika yönetmelik ve hukuka uygun davranırken, Gama İplik’in imara aykırı olarak kendi parseli dışındaki alanda kaçak yapılaşmaya gitmesi tepki çekiyor.

OSB içindeki 20 metrelik yolun 5 metrelik bölümünü işgal ederek hukuksuzluk yapan Gama İplik’in eylemleri OSB’deki yatırımcıların çalışmalarını engellerken, altyapı hizmetlerinin de gecikmesine yol açıyor.

 

SÜRE DOLUYOR

Gama İplik yetkilileri, imara aykırı kaçak olarak inşa edildiği tespit edilen yapılaşma unsurlarını yıkmak için OSB yönetiminden 40 günlük süre istemişti.

İstenen süre 21 Ekim 2022 Cuma günü doluyor. Fabrika yönetiminin Cuma gününe kadar kaçak yapıları yıkması gerekiyor.

Gama İplik yönetimi kaçak yapıları yıkmadı takdirde OSB yönetiminin nasıl bir tavır alacağı ve harekete geçip geçmeyeceği merak ediliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL