banner
Gündem

AKILLI BİSİKLET VE SCOOTER AKILLARI KARIŞTIRDI

Düzce Belediyesi’nin 2020 yılı Ağustos ayında sokaklarda olacağını beyan ettiği, geçtiğimiz aylarda anca ihaleye çıktığı, akıllı bisiklet ve scooter çalıştırma hakkı verilmesi işini İzmirli bir firmaya ihale eden ve 7..

AKILLI BİSİKLET VE SCOOTER AKILLARI KARIŞTIRDI

Düzce Belediyesi’nin 2020 yılı Ağustos ayında sokaklarda olacağını beyan ettiği, geçtiğimiz aylarda anca ihaleye çıktığı, akıllı bisiklet ve scooter çalıştırma hakkı verilmesi işini İzmirli bir firmaya ihale eden ve 7 adet mobil büfeyi de şartnamede sesiz sedasız  veren Düzce Belediyesi, konunun gündeme gelmesiyle birlikte bir açıklama yaptı.

Belediyenin açıklamasını aynen yayınlıyoruz.  Bu metini okuduktan sonra sormak istediğimiz sorularımız olacak.

07 Ocak 2021 Perşembe günü saat 15:00′ da Düzce Belediyesi Merkez Hizmet Binası Encümen salonunda 300 (ÜÇYÜZ) adet Akıllı Bisiklet, 200 (İKİYÜZ) adet Elektrikli Akıllı Scooter ve 7 (YEDİ) adet mobil büfe kurulumu 10 yıl süreliğine çalıştırma hakkı verilmesine dair ihale gerçekleştirilmiştir.

İhale; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kuralları içinde yapılmış, hiçbir şekilde mevzuatın dışına çıkılmamıştır. Ancak bazı siyasi parti mensuplarının ve belediye meclis üyelerinin ihalede var olan maddeleri yeteri kadar incelemeden kamuoyunu yanıltacak şekilde demeçler vermesi bilgi kirliliği oluşturmaktadır.

Özetle;

  1. Söz konusu ihale Şartnamesi 300 adet Bisiklet, 200 adet Scooter ve Düzce Belediyesi tarafından yerleri belirlenecek olan 7 adet büfe ve sosyalleşme alanından oluşmaktadır. Bu yönüyle ihale bir bütünlük arz etmektedir.
  2. Söz konusu yatırımı ve işletmesini yapacak firma 10 yıl süre ile cirosunun %5,5’i kadar bir meblağı her yıl Düzce Belediyesine ödeyecektir.
  3. Proje kapsamında yapılacak büfe sayısı iddia edildiği gibi 12 adet değil 7 adettir. Söz konusu büfelerin tamamı iddia edildiği gibi İstanbul Caddesi üzerine değil, Kent Park, Memursen ve Üniversite mevkii gibi şehrin muhtelif yerlerine konulacaktır ki halkın büyük bir kesimi tarafından rahatlıkla erişim sağlansın.
  4. Her bir büfede 3 kişi olmak üzere toplamda 21 Düzceli kardeşimiz proje kapsamında istihdam edilecektir.
  5. Proje ile Düzceli kardeşlerimize bir taraftan büyük şehirlerde yaşayanların sahip olduğu bisiklet ve scooter kullanma imkânı sunulurken, aynı zamanda Belediyemize de gelir getirilmesi hedeflenmiştir.
  6. Maliyeti 12,7 milyon lirayı bulan yatırımın Düzce Belediyesine bir kuruş maliyeti bulunmamaktadır.

 

  1. Düzceli bir yatırımcı da şartname almış ama teklif vermemiştir.

 

  1. İhaleyi alan firma elektrikli scooterları Gümüşova ilçesinde bulunan Volta Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde özel olarak üretilmiş ve satın almıştır.

 

  1. İhale kapsamında yapılan iş Düzce Belediyesine ait bir yerin kiraya verilmesi değil, işletme hakkının verilmesidir. 10 yıllık süre sonucunda yapılacak yatırımın tamamı Düzce Belediyesine kalacaktır.
  2. Bu manada; Düzce Belediyesi’ne ait işyerlerini kiralayan, ancak yıllarca bir kuruş kira bedeli ödemeyen veya kira bedeli ödemekten imtina edenlerin olduğu bir şehirde yaşadığımız bilinmelidir. Tertemiz bir işe nifak sokulmak istenmektedir.

Bu vesile ile bilinmelidir ki; Düzce Belediyesi kamuoyu vicdanını ve Düzce esnafını yaralayacak hiçbir iş ve eylemin içinde olamaz.

 

Bisiklet, scooter ve büfeler nasıl bir bütünlük ifade etmektedir? Bir bütün ise idari şartnamede neden büfelerle ilgili bir bilgi bulunmuyor?

Söz konusu yatırımcı firma cirosunun %5,5’ini Düzce  Belediyesine ödeyecek demişsiniz. Düzceli bir firmanın yüzde 10 ödemeyeceğini nereden bileceksiniz? Bir büfenin cirosunun ne olduğunu nasıl takip edeceksiniz?

Her büfede 3 kişi olmak üzere 21 Düzceli kardeşiniz istihdam edilecekti de madem, büfeyi ihale ile alan firma neden Düzceli olmasındı???

12, 7 milyon lirayı bulanan yatırım demişsiniz ya,  602 bin lira muhammen bedelle  ihaleye çıktığınız hizmette 12,7 milyonluk yatırım tam olarak neleri kapsıyor?

Şartname almış ve teklif vermemiş Düzceli firma kim?

İhale kapsamında yapılan iş kiraya verme değil işletme hakkının verilmesidir, 10 yıl sonra yatırım düzce belediyesine kalacak demişsiniz, 10 yıl sonra gelen belediye başkanı da sizin gibi öncekileri yıkarsa Düzce Belediyesine kalacak bir yatırım olmayabilir.

Düzce Belediyesine ait işyerlerini kiralayan , ancak yıllarca bir kuruş kira bedeli ödemeyen ve kira bedeli ödemekten imtina edenlerin olduğu şehir diye bahsettiğiniz Düzce’de, kimlerin kira bedelini ödemediğini de açıklayarak, tüm kiracılarınızı töhmet altında bırakmayın.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İmage To Text Windows 11 Key

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL