Düzce Atatürk Devlet hastanesinin elektrik alt yapı sisteminde sürekli yaşanan sıkıntıların sebebi araştırılıyor mu?? Araştırılıyorsa neden hastanede bu olaylar yaşanıyor?? Hastanenin teknik Müdürü yok mu? Teknik Müdür 2 yılda yaşanan..
Düzce Atatürk Devlet hastanesinin elektrik alt yapı sisteminde sürekli yaşanan sıkıntıların sebebi araştırılıyor mu?? Araştırılıyorsa neden hastanede bu olaylar yaşanıyor?? Hastanenin teknik Müdürü yok mu? Teknik Müdür 2 yılda yaşanan 2 olayla ilgili teknik rapor hazırladı mı? Hazırlanan teknik rapor doğrultusunda yapılan çalışma doğru bir çalışma ise, 2. Olay neden yaşandı?
Düzce Atatürk Devlet hastanesi geçtiğimiz haftasonu yaşanan yangınla gündeme geldi. Hastanenin kapalı otoparkının elektrik panosunun tutuşması sonucu yangın çıktı, yangın nedeniyle acil servisi duman kaplayınca hastalar sedyelerle dışarı çıkarılarak, acil servise hasta kabul edilmedi.
Atatürk Devlet Hastanesi’nde yaşanan ilk hadise değildi bu. 2018 yılında yaşanan sıkıntı nedeniyle jeneratörler çalışmamış, hastane tam 1 saat elektriksiz kalmıştı. Elektriğin olmadığı hastanede yoğun bakımdaki 16 hastadan 3’ü başka hastanelere sevk edilmek zorunda kalınmıştı.
Dönemin, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Bülent Gülerkaya, “Elektrik kesintisi devamında devreye giren jeneratör bir süre sonra şebekenin gelmesi ile senkronizasyon hatası denilen durumla karşılaştı. Şebeke tüm elektrik hatlarını kilitledi. Jeneratör elle kontrol edilmez hale geldi. Tüm teknik ekibimiz, jeneratörün yerel desteği, elektrik kurumun desteği 112 Acilin desteği ile çalışmalarımız sonuç verdi. Şu an elektrik şebekeden beslenmekte, jeneratör arızalı. Ancak ekipler çalışmalarına devam edecek” demişti.
Atatürk Devlet Hastanesi’nin bu tarz sorunları yaşaması, elektrik sisteminin yetersiz olduğunu gösterirken, yaşanan sorunlar sonrasında, bu hattın neden sürekli sorun yaşadığının incelenmesi, sorunların tekrarlanmasının nedenleri, yapılan ihaleler sonrasında ihale şartnamesinde belirlenen malzemelerin kullanılıp kullanılmadığı, malzemelerin bakım onarım çalışmalarının yapılıp yapılmadığı ve tüm bunlardan sorumlu olan teknik müdürün yaşanan iki sorunla ilgili rapor hazırlayıp hazırlamadığı, hazırladı ise hazırlanan rapor üzerinden çalışma yapılıp yapılmadığı, yapıldı ise, tekrar aynı sorunun neden yaşandığı araştırılmalı.
Hastalar için erken müdahale hayat kurtarırken, hastanede 2 yılda 2 kez elektrik alt yapısı nedeniyle yaşanan bu sorunun nedeni mutlaka araştırılmalı. Her iki olayda da can kaybı yaşanmaması, üçüncü olası bir olayda yaşanmayacak anlamına gelmez. Bu aksaklıklar nedeniyle yaşanacak can kayıplarının bedelini de kimse ödeyemez.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)