banner
Güncel

YILLARIN MASAL’I

Masal nedir ? İlk akla gelen çocukların uyutulması için kullanılan, yada gerçek olsa bile insanları uyutmaya yönelik gerçek olmayan hikayelerin genel adıdır.Zaman gelir çocuk uyutmaktan çok siyasilerin anlatımları ile sosyal..

YILLARIN MASAL’I

Masal nedir ?

İlk akla gelen çocukların uyutulması için kullanılan, yada gerçek olsa bile insanları uyutmaya yönelik gerçek olmayan hikayelerin genel adıdır.Zaman gelir çocuk uyutmaktan çok siyasilerin anlatımları ile sosyal medyada da ,gazetelerde de, yada tv de izlerken gerçekten uykunuz gelir.Çünkü masallar insanları rahatlatmak içindir….Uyutmak içindir…

Düzce’de hava kirliliği 90 lı yılların başlarında  başlamıştı. Rahmetli Süleyman Kuyumcu’nun  son döneminde ,doğalgaz konuşulmaya başlanmıştı, sonrasında hava kirliliği ölçüm cihazı alınması için cihaz alınma çabası içine girilirken, Rahmetli Süleyman Kuyumcu belediye imkanları ile cihazı almıştı ve Dr. Seyit Çoban ile birlikte geceleri ölçümlere çıkmıştım. O günlerde hava kirliliği denilince akla Ankara ve Bursa gibi iller gelirdi…  sonrasında da Düzce geliyordu. Kollar sıvandı doğalgaz için girişimler yapıldı.Bu gün Düzce gibi Ankara ve Bursa da da doğalgaz var. Ama bu gün hava kirliliğine baktığımızda Ankara’nın da, Bursa’nın da hava kirliliğinde adı geçmiyor… Düzce ise  o yıllarda Türkiye 3. üğü ünvanını  taşıyordu bu gün ise 1. liğe yükseldi.

Bakın 20 yıl önce kömür satıcıları belediye tarafından çok ciddi olarak denetlenirdi. Gece gündüz fark etmezdi. Mahalle aralarında geceleri araçlar gezer bacalardan kötü duman ve koku çıkıyorsa kapılar çalınır kömürlerin nereden alındığına bakılırdı. Çuvalın üstüne iyi kömür altına ise kötü kömür koyarak satan satıcılar benim partimden senin partinden demeden cezaya çarptırılırdı… Denetimler basın huzurunda yapılır, kimin olursa olsun çekim yapılmasına ve çekimlerin ekranlarda yayınlanmasına kimse karşı çıkmazdı..

Gelelim bu güne ,halen görevde olan kişi Düzce’nin son dönemdeki tek bakanı, hem de bilim sanayi ve teknoloji bakanı olarak görev yaptı ama bu anlattıklarımı büyük ihtimalle bilmiyor ki son açıklamasında “kaçak kömüre geçit yok” demiş..

Sayın Özlü, biz bunu 20 yıl öncesindeki belediye imkanları ile yapıyorduk. Hem de gece demeden gündüz demeden…Bana inanmıyorsanız Sayın Dr.Seyit Çoban Düzce’de yaşamını sürdürüyor. Hatırladığım kadarıyla Sağlık gurup başkanıydı o zamanlar….Arayın… sorun o günlerde yapılanları tek tek anlatsın…Eski başkan Ruhi Kurnaz’ı  ziyaret edin anlatsın o günlerdeki  amansız mücadelesini… Doğal gaz konusunda gazın Düzce’mize nasıl geldiğinin detaylı bilgisini size versin..

Siz  20 yıl sonra “kaçak kömüre izin yok” ifadesini kullandıysanız zaten Düzce’nin geçmişini bilmiyorsunuz demektir.

Tek çift plaka demişsiniz….Türkiye bunu hiç beceremedi.. Bundan sonra Düzce’de hiç becerilmez olmayacak bir şeyi öneri olarak getiriyorsunuz…Niye olmaz biliyor musunuz…Getirdiğiniz atılım olarak lanse edilen belediyeyi kara geçirecek proje olarak lanse edilen ( üzerine defalarca kredi alındı) mikrobüs projeniz varken insanlara arabanı evde bırak otobüse bin diyemezsiniz ki ,sokaklara, işyerlerine asılan afişlerde toplu taşıma aracı yerine özel aracınızı kullanın ve içini de doldurmayın yazıyor.. Tek çift plaka zaten uygulaması olmayacak bir şey bunu da sadece söylemek için söylediğinize inanıyorum.

Doğal gaz kullanımı içinse önceki dönemde ihtiyaç sahiplerinin evlerine Sosyal yardımlaşma vakfı tarafından ,doğalgaz sobaları konulmaya başlanmış belirli bir dönemde doğalgaz ücretlerinin ödenmesi  kararlaştırılmıştı. Bu projeden haberiniz var mı…Bu projenin akibeti ne  oldu biliyor musunuz.. biliyorsanız halkada açıklama yapın yada bu proje ile soba verilen gaz döşenen evlerdeki durum nedir sobalar duruyor mu ,sistemler halen kullanılabilecek durumda mı bilginiz var mı?

Son olarak da şunu yazayım hava kirliliğinde bacaları kontrol için teknolojiye falan ihtiyaç yok, çıkın Konuralp sırtlarına ,yada kalıcı konutlar sırtlarına bakın Düzce’ye tabii Düzce’yi görebilirseniz, göremezseniz binin bir makam aracı hariç araca gezin ana yolları görün kim ne gibi yakıyor, Çam köyünde evlerin balkonları toz  içinde kalıyorsa, merkezde hava covit’ten daha tehlikeli halde ise ,hava kirliliğini yeni keşfetmiş gibi açıklamalar yapamazsınız…

Birde unutmayın… Şu bakanken kendi ilçeniz Çilimli’den geçirmenin çabası içinde olduğunuz kuzey çevre yolunu bir an önce eski projesi ile yapılmasını sağlamanız gerekiyor. Bu hem de başkanlık görevi bittikten sonra adınızın kalıcı olmasını sağlar Koca koca tırlar ve diğerleri D-100 içindeki ve şehir merkezindeki her trafik ışığında durup kalkmasının hava kirliliğini ne kadar arttırdığını da dikkate almanızı öneriyorum.

Allah aşkına kimse yılların masalını ,yeni keşfedilen masal gibi bize sunmasın ,gidin Ankara’ya, gidin Bursa’ya ve sorun masallarının sonu nasıl güzel bitmiş….

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL